Nogomet
358

Turnir "Asim Ferhatović Hase": U susretu veterana Željezničar nadigrao Sarajevo

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U revijalnom susretu na Memorijalnom turniru "Asim Ferhatović Hase" veterani Željezničara nadigrali su Sarajevo rezultatom 4:3.

U susretu nekadašnjih asova Plavog i Bordo kluba Sarajevo je povelo sa 2:0, a potom je uslijedio veliki preokret Željezničara.

Najprije je Hasančić doveo Sarajevo u vodstvo u 9., a potom je Mahmutović povisio na 2:0 u 18. minuti susreta.

Biščević je smanjio na 2:1 u posljednjoj sekundi prvog poluvremena iako se sirena oglasila prije nego što je lopta ušla u Pervanov gol, ali su sudije priznale pogodak, te se na odmor otišlo pri rezultatu 2:1.

Željezničar je preokrenuo rezultat u samo jednoj minuti. U 28. minuti Burek je donio izjednačenje, a potom odmah iz sljedećeg napada Biščević je pogodio za 3:2 za Plave.

Na 4:2 je povisio Muharemović već u narednoj minuti, a konačnih 4:3 postavio je Škoro u 31. minuti susreta.

Željezničar - Sarajevo 4:3 (1:2)

Strijelci: 0:1 - Hasančić (9.), 0:2 - Mahmutović (18.), 1:2 - Biščević (20.), 2:2 - Burek (28.), 3:2 - Biščević (28.), 4:2 - Muharemović (29.), 4:3 - Škoro (31.).

Sarajevo: Adnan Pervan, Amar Ferhatović, Almedin Hota, Alen Škoro, Smajo Mahmutović, Nidal Ferhatović, Aldin Janjoš, Admir Hasančić, Memnun Suljagić, Emir Obuća.

Željezničar: Eldin Hasanspahić, Nermin Fatić, Bulend Biščević, Dželaludin Muharemović, Rusmir Burek, Sanjin Mešić, Omer Joldić, Adnan Pehlivanović, Jasmin Ligata.