Nogomet
53

Turković: Zvijezda ne zaslužuje posljednju poziciju, bit će nam teško

Piše: D. B.
Nedo Turković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Nedo Turković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Drugoplasirani Željezničar će u subotu na Grbavici u okviru 9. kola BHT Premijer lige ugostiti posljednjeplasiranu Zvijezdu. Plavi očekuju novi trijumf kojim bi ostvarili petu pobjedu u nizu.

"Napravili smo zaista dobar niz u ligi, a plasirali smo se i u osminu finala Kupa BiH. Zadovoljni smo trenutnom formom, rezultatima i pozicijom, ali nema stajanja. Fokusirani smo na ono što nas očekuje u budućnosti, kao i na što bolji plasman", izjavio je u razgovoru za portal Klix.ba napadač Željezničara Nedo Turković.

Željezničar je snagu pokazao i u prošlom kolu pobjedom u Tuzli nad Slobodom rezultatom 2:1.

"U Tuzli je atmosfera bila odlična. Svakom igraču prija malo veći broj gledatelja, tako da je naelektrisana tuzlanska publika nama bila dodatni motiv. Odigrali smo pametno, ispoštovali dogovor i pobijedili. Sada nas čeka novi izazov", rekao je Turković.

Naredni protivnik Plavih u Premijer ligi BiH će biti Zvijezda iz Gradačca.

"Bez obzira na pozicije na tabeli, utakmica protiv Zvijezde će biti i više nego teška. Smatram da Zvijezda ne zaslužuje posljednju poziciju na kojoj se trenutno nalazi. Imaju dosta dobrih igrača i bit će nam potreban maksimalan trud da ostvarimo pobjedu. Učinit ćemo sve da pred našim navijačima osvojimo puni plijen", kazao je napadač Plavih.

Turković nije bio u prvom planu kod trenera Admira Adžema, ali se nametnuo svojim igrama. Postigao je dva gola u ovoj sezoni.

"Zadovoljan sam, ali mogu i bolje. Nije me bilo protiv Zrinjskog i Slavije, ali sam sada tu. Drago mi je što sam svojim golovima pomogao klubu da uveže četiri pobjede. Nadam se da ću i dalje biti od koristi, jer nam je zajednički cilj što bolji plasman.", jasan je bio Turković.

Cilj Željezničara je vrh tabele i promocija mladih igrača.

"U ligi nam zasad dobro ide. Pokušavamo dati priliku mladim igračima, ali i ostati u vrhu tabele", rekao je Turković.

Željezničar će u osmini finala Kupa BiH odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

"Odigrat ćemo dvomeč kao da se radi o finalu. Prošlost nam ne dopušta da se opustimo u ovom takmičenju", završio je Turković.

Utakmica Željezničar - Zvijezda se igra u subotu s početkom u 15:30 sati.