Otišao s Pirlom
0

Tudor razočaran epizodom u Juventusu: Nikada više neću biti pomoćnik ma ko god me bude zvao

K. H.
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Igor Tudor (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Hajduka i donedavno pomoćni trener Juventusa Igor Tudor kaže da nikada više neće prihvatiti poziv da radi kao pomoćnik u nekom klubu bez obzira ko da mu uputi taj poziv, a otkrio je i da nije na ratnoj nozi s također bivšim trenerom Stare dame Andreom Pirlom.
Tudor je prvo otkrio da ga je iznenadilo što ga je Pirlo zvao u svoj stručni štab, ali da je razočaran zbog otkaza koji je na kraju dobio.

"Nisam na ratnoj nozi s Pirlom, pa on je mene zvao da dođem u Juventus. Iznenadilo me to, ponudio mi je mjesto pomoćnika, a na kraju su čelnici birali između još četiri trenera. To je Juventus i naravno da sam prihvatio poziv, a u svemu me Pirlo stavio u isti rang sa svojim prijateljem Robertom Baronijem te još jednim analitičarom", rekao je Tudor za Sportske Novosti i nastavio:

"Uz sva dostignuća koja smo ostvarili, čelnici su nam dali otkaz. Nakon toga sam sebi rekao da više nikada neću biti pomoćnik pa da me zove ne znam ti ko..."

Tudor je potpisao dvogodišnji ugovor s Juventusom pa će idućih mjesec dana još primati platu, a što se tiče budućnosti kaže da trenutno ne razmišlja o tome i da se odmara i čeka pravu priliku.

Dodaje da mu je zanimljiv Sassuolo, no da je u njihov zatvoreni sistem teško ući, a pohvalio je i Veronu za koju je rekao da je pravi i uređen klub.

Što se tiče Juventusa, njih će u narednoj sezoni voditi Massimilano Allegri koji je potpisao ugovor do juna 2025. godine, a dogovorio je platu od devet miliona eura po sezoni.