Šansa karijere
77

Trostruki prvak Evrope "pikirao" Dedića, vjeruju da je spreman za veliki iskorak

H. H.
Dedić je ove sezone već igra protiv Intera u grupnoj fazi Lige prvaka (Foto: EPA-EFE)
Dedić je ove sezone već igra protiv Intera u grupnoj fazi Lige prvaka (Foto: EPA-EFE)
Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić nalazi se na meti milanskog Intera i mogao bi pojačati nove italijanske prvake u slučaju da ovog ljeta Meazzu napusti Denzel Dumfries.

Nizozemskom desnom beku ugovor ističe naredne sezone i za sada nije poznato da li će ga obnoviti, a ukoliko se to ne desi, Inter ga je spreman prodati već ovog ljeta za 30 miliona eura. Navodno, Aston Villa je prva u redu klubova koji su zainteresovani za Dumfreisa.

U slučaju da se to desi, postoji velika mogućnost da Dedić bude alternativa za sjajnog Nizozemca. Njegova tržišna vrijednost iznosi 20 miliona eura, a kako navodi Gazzetta dello Sport, menadžeri Nerazzurra su ga već identifikovali ka novo ime za desni bok.

Italijanski list analizira da naš igrač ima ugovor sa Salzburgom do 2027. godine i da je ove sezone upisao 5 golova i 5 asistencija za Salzburg u svim takmičenjima, te da je spreman za veliki iskorak u karijeri.

Uloga igrača na bokovima ključna je za Inzagijevu taktiku, tako da Inter neće moći priuštiti promašaj ako Dumfries zaista napusti ekipu, a ovo bi svakako bila šansa karijere za našeg nogometaša.