Nogomet
2

Trivunović: Sarajevo živi za gradske derbije i radi prestiža želimo pobjedu

Piše: Edin Isanović
Stoper FK Sarajevo Vule Trivunović sa dosta optimizma i samopouzdanja očekuje okršaj sa gradskim rivalom Željezničarom koji se igra u nedjelju na Grbavici. Odbrambeni igrač Bordo tima naglašava kako on i njegovi saigrači rade naporno i da nisu pod pritiskom.

"Dvoboj sa gradskim rivalom je najvažnija i najveća utakmica za oba kluba. To se posebno odnosi na mečeve koji odlučuju o prvenstvu ili kupu. Ipak, ovaj put sudar Željezničara i Sarajeva nema veliku važnost osim prestiža. I mi i naši suparnici želimo pobijediti u najvećem derbiju bh. fudbala. Grad živi za te dvije ili više utakmica koliko ih bude u sezoni. Mi idemo na Grbavicu bez pritiska, želimo se nadigravati, nastaviti pozitivnu seriju i napraviti dobru uvertiru za srijedu kada igramo prvu utakmicu finala Kupa BiH sa Čelikom u Zenici“, kazao je za Klix.ba Trivunović.

Vule dodaje kako je do sada u vječitom derbiju samo izgubio u utakmici koja je prije nekoliko godina prekinuta na Grbavici.

"Vjerujem da ću nastaviti tradiciju i da neću poražen napustiti teren“, naglašava naš sagovornik.

Potom je prokomentarisao posljednje dobre nastupe koji su krenuli nakon odlaska Roberta Jarnija.

"Svaka promjena u ekipi donosi nešto pozitivno. Sve što se dešavalo je razdrmalo ekipu, momci su vratili poljuljano samopouzdanje. Mislim da tek sada ekipa počinje pokazivati svoju mogućnost i kapacitet“, potcrtao je nekadašnji bh. reprezentativac.

Na kraju je podvukao očekivanja od dvomeča u finalu Kupa BiH.

"Čelik nas je jedini pobijedio ovog proljeća u Zenici. Mi sada idemo na Bilino Polje sa velikim ambicijama. Svjesni smo da moramo biti bolji u dvije utakmice kako bi osigurali Evropu. Osim toga, želimo donijeti jedan trofej na Koševo koji se dugo čeka. Svjesni smo da smo kvalitetnija ekipa, ali smo svjesni da to ne garantira trijumf. Moramo dati sve od sebe“, zaključio je Trivunović.