Nogomet
394

Tri gola u četiri utakmice play offa: Kenan Kodro odveo Osasunu u Primeru

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Mladi bh. napadač Kenan Kodro (22) junak je Osasune koja se gostujućom pobjedom na Gironom (1:0) u finalu play offa druge španske lige plasirala u Primeru.

Kodro je jedini gol na utakmici postigao u 48. minuti, a Osasuna dalje prolazi sa ukupnih 3:1 u dvomeču. Tokom proslave gola srušio se dio tribine gdje su boravili navijači Osasune. Bh. fudbaler je postigao gol i u prvoj utakmici finala play offa Segunde u kojoj je Osasuna na domaćem terenu sa 2:1 savladala Gironu.

Sin nekadašnjeg igrača Barcelone i selektora Bosne i Hercegovine Mehe Kodre svojim igrama mnogo je pomogao Osasuni da se nakon dvije godine odsustva vrati u Primeru.

Naime, mladi napadač je u prvoj utakmici polufinala play offa postigao gol u domaćoj pobjedi nad Gimnasticom (3:1), te po jedan gol u dva finalna meča play offa protiv Girone. Jedino nije postigao gol u polufinalnom uzvratu protiv Gimnastica kada je Osasuna slavila sa 3:2.

Ovo je veliki povratak Osasune koja je iz Primere ispala na kraju sezone 2013/14, da bi se u sezoni 2014/15. borila za opstanak i u Segundi. Bili su 18. od 22 tima na tabeli, a ispadala su posljednja četiri tima. Dakle, Osasuna je bila prva iznad zone za ispadanje. Međutim, u ovoj sezoni je uspjela doći u vrh Segunde i na kraju izboriti Primeru.

Od devet golova koliko ih je Osasuna postigla u četiri utakmice play offa, Kodro je postigao tri gola.