Nogomet
0

Treneri oba kluba optimistični uoči mostarskog derbija

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U subotu se, u okviru 13. kola bh. nogometne Premijer lige, sastaju gradski rivali Velež i Zrinjski, a dan uoči derbija treneri oba kluba na zajedničkoj konferenciji za novinare složili su se kako će o ishodu utakmice odlučivati detalji.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović i trener Veleža Dragan Kanatlarovski složili su se kako činjenica da se Zrinjski bori za sam vrh tabele, a Velež za ostanak u ligi, sutra neće puno značiti.

"Očekuje nas teška utakmica, derbi koji je uvijek pun naboja. Možda kada pogledamo tabelu to izgleda malo drukčije, no u ovakvim utakmica to ne znači puno. Odlučivat će sitnice i detalji, inspiracija pojedinog igrača", kazao je Marinović.

Kanatlarovski je kazao kako gradski derbi nije obična utakmica, dodavši kako vjeruje da će susret Veleža i Zrinjskog proći u fer i korektnoj igri.

"Za nas je ova utakmica nešto posebno, ne samo zbog tri boda, već nam ona treba odrediti daljnji tok prvenstva. Od ishoda sutrašnje utakmice u velikoj mjeri ovisi kako ćemo igrati u sljedećim utakmicama. Naša situacija na tabeli nije zavidna s obzirom da smo pri samom dnu, gdje Veležu, po mom mišljenju, nije mjesto", kazao je Kanatlarovski.

Dodao je kako će na sutrašnjoj utakmici jako bitna biti motiviranost igrača.

"Iako imamo puno problema s izostancima, nadam se da će svatko tko izađe na teren dati svoj maksimum i vjerujem da će sutrašnja utakmica za Velež biti prekretnica", istaknuo je Veležov trener.

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako je njegova ekipa maksimalno spremna, dodavši kako Zrinjski u ovom trenutku ima kvalitetniji tim te da se nada pobjedi.

Kapiten Veleža Darko Maletić naglasio je da su njegovi saigrači svjesni rezultatske krize u kojoj se nalaze, no uz maksimalno zalaganje Maletić vjeruje kako Velež može do sva tri boda koja bi Rođenima trebala dati zamah i pogurati ekipu ka gornjem dijelu ljestvice.

Nakon 12. odigranih kola Zrinjski je drugi na tabeli s bodom manje od vodeće Slobode, dok je Velež predzadnji sa samo sedam bodova.

Utakmica se na stadionu u Vrapčićima igra u subotu, 24. oktobra s početkom u 14:30 sati uz direktan prijenos na BHT-u.