Nogomet
1

Amir Zolj: Derbi sa Zrinjskim je idealna prilika da se iskupimo navijačima

Piše: D. B.
Amir Zolj
Amir Zolj
U subotu će u okviru 13. kola Premijer lige BiH na stadionu u Vrapčićima biti odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Nogometaš Rođenih Amir Zolj se nada da će se on i njegovi saigrači pobjedom nad rivalom barem donekle iskupiti svojim navijačima.

Veležu ove sezone ne ide dobro, Rođeni se nakon 12 kola nalaze na pretposljednjoj 15. poziciji sa samo sedam osvojenih bodova. Ipak, ekipa se nada boljim rezultatima u nastavku prvenstva.

"Velež prolazi kroz težak period, 'škripi' sa svih strana, mi igrači smo glavni krivci za ovakve rezultate, ali ni ostale stvari nisu idealne. Sada moramo dati sve od sebe da što prije izađemo iz krize", izjavio je Zolj za portal Klix.ba.

Velež čeka nova teška utakmica, a to je derbi protiv Zrinjskog. Rođeni će biti domaćini u ovoj utakmici.

"Osjeća se pritisak pred ovu utakmici, zbog krize u kojoj se nalazimo, ali i zbog protivnika. U Mostaru svi znaju šta znači dobiti ili izgubiti derbi. Nama je ovo idealna prilika da se barem donekle iskupimo navijačima, koji su uz nas bez obzira na loše igre", rekao je nogometaš Veleža.

Rođeni respektuju protivnika, ali se fokusiraju isključivo na svoj nastup.

"Zrinjski je kvalitetan i zaslužuje poštovanje, ali u derbiju pravila nema. Ko više bude želio pobjedu, taj će i slaviti. Mi je zaista mnogo želimo i nadam se da ćemo uspjeti osvojiti sva tri boda. Velež mora izaći iz krize. Domaći teren može predstavljati dodatni pritisak, ali će nama u ovom slučaju biti prednost. Uz podršku naših navijača možemo pobijediti Zrinjski", završio je Zolj.

Utakmica Velež - Zrinjski se igra u subotu od 14:30 sati.