Incident u Zagrebu
12

Trenera Dinama Marija Cvitanovića palicama prebila dvojica maskiranih napadača

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon meča šesnaestine finala Kupa Hrvatske u kojem je Dinamo savladao Imriovec rezultatom 6:0 uz jedan pogodak Armina Hodžića, nemile scene viđene su u Zagrebu po povratku Modrih.

Trenera Dinama Marija Cvitanovića ispred stana su napala dvojica maskiranih napadača, prenosi Index.hr.

Trener Dinama napadnut je palicama ispred ulaza u stan, a nakon napada je pozvao policiju i zatražio ljekarsku pomoć.

Dinamo se oglasio saopćenjem u kojem je poručio da je zgrožen i podsjetio na ranije napade na Zdravka Mamića, savjetnika kluba.

"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama. Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubistva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom. Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sistem konačno reaguje? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je iko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubistva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", stoji u saopćenju Dinama.