Nakon poraza u Gabeli
470

Trener Željezničara se ne može načuditi, ogorčen je ligom: Sve više sam iznenađen

D. P.
Saudijac se ne može načuditi (Foto: Screenshot)
Saudijac se ne može načuditi (Foto: Screenshot)
Trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri bio je vidno utučen nakon poraza svoje ekipe na gostovanju GOŠK-u u Gabeli.

Al-Tuwaijri očigledno nije bio zadovoljan suđenjem i činjenicom da su Plavi sat vremena igrali s igračem manje nakon što je isključen Marin Galić.

Saudijski trener nije imao na čemu da zamjeri svojim igračima, osim na realizaciji jer smatra da su najbolje šanse na utakmici bile one za tim s Grbavice. Prokomentarisao je utakmicu za Arenu Sport.

"Igrači su dali sve od sebe i jedino mi je žao zbog navijača koji su uložili veliki trud, napore i sve kako bi nas bodrili. Ko god je gledao utakmicu, može sam donijeti svoj sud. Ipak, ako smo mi imali najbolje prilike na utakmici, trebali smo postići i gol", rekao je Saudijac i nastavio:

"Ova današnja utakmica je nevjerovatan primjer. Nemam riječi i ne mogu vam opisati koliko sam iznenađen onim što vidim u vašoj ligi. Za mene je ovo neobično i iz utakmice u utakmicu se sve više iznenadim. Nakon današnjih događanja, još sam više iznenađen. Momci su dali sve od sebe, ali nisu iskoristili šanse. Treba ih iskoristiti, posebno kada igrate s igračem manje više od sat vremena. Izvinjavam se navijačima", dodao je Al-Tuwaijri.

Željezničar se nakon ove utakmice nalazi na samo jedno mjesto iznad zone ispadanja, što sigurno ni najpesimističniji navijači na Grbavici nisu mogli očekivati.