Bošnjaković otvoreno
22

Trener Tuzla Cityja najavio utakmicu sa Zrinjskim: Kako može tuđa nesreća biti povod nečijoj sreći?

S. G.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nogometaše Tuzle City u srijedu očekuje zaostala utakmica 2. kola Premijer lige BiH protiv aktuelnog prvaka BiH, ekipe Zrinjskog na Tušnju.

Važnosti, ali i težine ovog susreta svjestan je i trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković.

""Čeka nas utakmica sa aktuelnim prvakom, znamo svi šta znači Zrinjski u posljednje dvije-tri sezone. Ovo je vrlo teška i zahtjevna utakmica, dolazi nam i u nezgodno vrijeme, nakon vrlo teške i zahtjevne utakmice na Tušnju sa ekipom Borca. Ipak, i Zrinjski iza sebe ima dvije teške utakmice, pa ćemo u tom pogledu biti ravnopravni. Imaju širi roster od nas, pa će im biti malo lakše nego nama", rekao je.

Bošnjaković se nakon toga osvrnuo na jednu od rak rana našeg društva, a to su svakako pojedini komentari na društvenim mrežama.

"Moram da napomenem i jednu drugu stvar, zbog naših rezultata se neki ljudi, ne mogu ih nazvati navijačima, naslađuju našom nesrećom, skaču s portala na portal i pišu razne komentare. Meni neće nikad biti jasno da je tuđa nesreća povod za nečiju sreću. Želim da poručim svima da smo svi svjesni onoga što se dešava, da smo samokritični, dajemo svoj maksimum za rezultat", poručio je Bošnjaković na kraju pressa.

Susret između Tuzle City i Zrinjskog zakazan je za sutra od 15 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Tabela:

Standings provided by Sofascore