Ponosan na svoj tim
3

Trener Seville ogorčen na čelnike španske lige zbog odluke uoči utakmice s Bayernom

K. H.
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Julen Lopetegui (Foto: EPA-EFE)
Trener Seville Julen Lopetegui bio je ponosan na svoje igrače nakon minimalnog poraza od Bayerna u meču Superkupa Evrope rezultatom 2:1, ali je dodao kako je pomalo nevjerovatno da već u nedjelju mora igrati susret u okviru španske La Lige.
Sevilla se sjajno predstavila u susretu za UEFA-in Superkup koji se igrao u Mađarskoj, a iako se uoči utakmice očekivala lagana pobjeda Bayerna, aktuelni osvajač Evropske lige još jednom je pokazao da je riječ o vrlo ozbiljnoj ekipi te je njemački tim do pobjede stigao tek poslije produžetaka.

Čak je i Sevilla ranije mogla doći do pobjede, no u završnici napada nisu bili precizni. Nakon utakmice je i trener Lopetegui istakao da je Bayern morao doći do svojih granica kako bi ostvario pobjedu.

"Došli smo s namjerom da srušimo Bayern i natjerali smo ih da se potrude do samih granica. Pokazali smo se odlično, trebali bi biti ponosni. Idemo dalje jer nema vremena za lizanje rana", rekao je trener Seville i nastavio:

"Sada igramo već sljedeću utakmicu u nedjelju, umjesto u ponedjeljak. Ovo ima samo u španskom nogometu", dodao je Lopetegui.

Sevilla svoj meč španske La Lige igra u nedjelju protiv Cadiza u gostima s početkom u 18:30 sati, a ovo će za njih biti ujedno i prva utakmica u novoj sezoni.