Sablić sretan
0

Trener Sarajeva zadovoljan i pored remija u Moldaviji: Odigrali smo stvarno dobro

E. B.
Goran Sablić
Goran Sablić
Trener Sarajeva Goran Sablić je bio veoma zadovoljan i pored toga što njegova ekipa nije pobijedila u Moldaviji protiv Milsamija (0:0) u prvom pretkolu Konferencijske lige.

"Odigrali smo stvarno dobro. Momci su me ugodno iznenadili s obzirom na sve što se događalo u proteklom periodu unutar ekipe i oko kluba. Nismo imali ni puno prijateljskih utakmica, tako da ni sam nisam znao šta očekivati od utakmice", rekao je Sablić koji je potom sumirao meč.

"Prvo poluvrijeme smo bili veoma kvalitetni, stvorili šest-sedam stopostotnih šansi, imali smo i jedanaesterac koji nismo realizirali i tu ostaje stvarno žal. Drugo poluvrijeme je bilo malo više izjednačeno, ali opet s našom kontrolom. Mislim da smo bili bolji protivnik i da smo zaslužili pobijediti. Bilo je nekoliko novih igrača koje nisam imao vremena upoznati. Ispunili su dosta toga što sam htio, nedostajala je samo realizacija", rekao je Sablić i dodao:

"Imamo dosta toga pozitivnog iz ove utakmice, sada imamo sedam dana da se pripremimo za uzvrat. Želja nam je da prođemo dalje i vjerujem da ćemo to i ostvariti", poručio je trener Sarajeva.

Susret Sarajevo - Milsami igra se idućeg četvrtka na stadionu "Asim Ferhatović Hase".