Izjave nakon meča
427

Trener Sarajeva trajno "prekrižio" Sušića; Jagodić: Navijači trebaju biti uz tim, ne protiv njega

K. H.
Goran Sablić i Vlado Jagodić
Goran Sablić i Vlado Jagodić
Trener Sarajeva Goran Sablić kaže da je njegov tim puno teže od očekivanog došao do pobjede protiv Radnika, dodao je i to da više ne računa na Tinu Svena Sušića, dok je njegov kolega s druge strane Vlado Jagodić istakao da navijači Bordo tima moraju biti na strani svojih igrača, a ne protiv njih.
Sablić je rekao da se Radnik pokazao kao nezgodna ekipa, posebno iz tranzicije i prekida, a dodao je i to da više ne računa na Tinu Svena Sušića.

"Osvojili smo tri boda puno teže nego što smo očekivali. Radnik je pokazao da je neugodna ekipa, posebno iz tranzicije i prekida. Pali smo u drugom poluvremenu, znali smo da moramo promijeniti nešto, patili smo se i branili posljednjih 15 minuta. Na kraju smo uspjeli i čestitam svojim igračima", rekao je Sablić i nastavio:

"Sušić nije u ekipi, a meni trebaju igrači koji žele ostaviti srce na teren. Cijenim ga, znamo se privatno, ali ekipa je na prvom mjestu. To je moja odluka i ja stojim iza nje, a što se mene tiče, odluka je konačna. Što se tiče narednog susreta, mogu obećati da će se ekipa 'potući' za bodove, a onda će nam reprezentativna pauza sigurno puno pomoći."

Jagodić je istakao da je njegov tim primio dva naivna pogotka i da zbog promašenih šansi nisu ni zaslužili da osvoje bodove protiv Bordo tima. Također je dodao da navijači Sarajeva trebaju biti uz svoj tim, a ne protiv njih.

"Kad izgubimo svakako da ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali neću pogriješiti ako kažem da smo zaslužili malo više od poraza, ne umanjujući pobjedu Sarajeva. Mi smo primili dva naivna gola, a široki auditorij je vidio šta smo mi u stanju promašiti. Kad promašite ovakve šanse protiv Sarajeva, ne možete osvojiti bodove", rekao je Jagodić pa nastavio:

"Ipak ću pohvaliti moje momke zbog drugog poluvremena. Mislim da smo dominirali u tom periodu. Ostaje žal, promašili smo neke velike prilike, ali znamo sa čime se trenutno nosimo. Realno je da moramo dalje raditi, moramo se brzo okrenuti sljedećoj utakmici. Ide reprezentativna pauza, dragocjena nam je zbog nekih stvari koje trebamo odraditi. Čestitam Sarajevu na pobjedi, mislim da je Sarajevo danas pokazalo da ova publika treba da bude na njihovoj strani, a ne protiv njih."

U narednom meču Radnik će dočekati Željezničar na svom stadionu, dok će Sarajevo gostovati kod Slobode u Tuzli.