Premijer liga BiH
216

Sarajevo protiv Radnika ostvarilo prvu domaću pobjedu u sezoni

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su Radnik na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 2:1 u susretu 5. kola Premijer lige BiH, što je za Bordo tim druga vezana pobjeda u ovoj sezoni i prva na domaćem terenu u ovoj sezoni.
Bordo tim je od prve minute ofanzivno krenuo prema golu Radnika, a nakon nepreciznih udaraca Đokanovića i Bagarića iz uvodnih minuta, tim Gorana Sablića u vodstvo je došao u 12. minuti.

Bodul je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Bagarić fenomenalno petom iz okreta matira golmana Radnika i dovodi svoj tim u vodstvo.

Mogao je Radnik odmah uzvratiti na drugoj strani, no Marković je šutirao preko gola Bordo tima, da bi novu šansu za tim iz Bijeljine imao Pantelić kada mu je Dizdarević odbranio šut. U 38. minuti Bagarić je srušen u kaznenom prostoru Radnika, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Bodul koji je pogodio za 2:0.

Drugo poluvrijeme puno bolje je otvorio Radnik. Tahrić je u 55. minuti šutirao s nekih 20-ak metara, lopta je pogodila prečku i stativu, nakon čega je izašla iz gola Bordo kluba, ali deset minuta nakon toga nije bilo spasa za Dizdarevića. Popara je s nekih 25 metara lijepo pogodio nebranjeni ugao domaćeg golmana i vratio svoj tim u meč.

Ipak, iako je Radnik pokušavao do kraja meča doći do drugog gola i eventualnog poravnanja, u tome nisu uspjeli i Bordo tim je ostvario trijumf.

Nakon ovog meča Sarajevo se nalazi na trećoj poziciji sa devet osvojenih bodova, odnosno s tri pobjede i dva poraza, dok je Radnik na posljednjoj poziciji sa svega dva osvojena boda. Ovo je za Sablićev tim bila prva domaća pobjeda u ovoj sezoni nakon što su ranije doživjeli poraz od Tuzla Cityja i Zrinjskog.

Sarajevo će u narednom kolu igrati protiv Slobode na Tušnju, dok će Radnik na svom terenu dočekati Željezničar.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Radnik 2:1 (Bagarić 12', Bodul 39' - Popara 65')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore