Nogomet
36

Trener Sarajeva Hurtić: Moramo napraviti remont, plasman u Evropu bio bi uspjeh

Klix.ba
Almir Hurtić (Foto: Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto: Klix.ba)
Dva vezana poraza u posljednja dva kola BHT Premijer lige uz negativnu gol-razliku 1:7 katastrofalan su učinak FK Sarajevo koje bi, uprkos takvim rezultatima, moglo izboriti plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu ukoliko Sloboda osvoji Kup BiH.

Trener Sarajeva Almir Hurtić nije mogao objasniti šta se dešava sa njegovim igračima koji su pružili dvije blijede predstave u finišu sezone. Naglasio je da tim treba remont.

"Loše smo ušli u utakmicu. Ne znam šta se dešava sa ekipom. Posljednju utakmicu smo veoma loše odigrali. Sezonu smo završili sa dva vezana poraza. Moramo sve analizirati i napraviti remont", kazao je Hurtić.

Sarajevo je sezonu završilo na četvrtom mjesti i plasman u Evropu moguć je samo ako Sloboda u finalu Kupa BiH pobijedi Radnik iz Bijeljine. Prvi meč u Tuzli završen je rezultatom 1:1 što daje blagu prednost Radniku pred uzvrat koji se igra naredne srijede.

"Navijači su razočarani. Naše ambicije na početku su bile dupla kruna i ovo je totalni neuspjeh, ali s obzirom da smo četvrti nadamo se da ćemo uz Slobodino osvajanje Kupa, izboriti Evropu. Mislim da bi to, gledajući cijelu sezonu i sva dešavanja, bio veliki uspjeh", smatra Hurtić.