Nogomet
45

Hurtić uoči susreta s Olimpicom: Dužni smo se od navijača oprostiti pobjedom

Piše: D. B.
Almir Hurtić (Foto Feđa Krvavac/Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo će u posljednjem kolu sezone u Premijer ligi BiH dočekati Olimpic. Bordo ekipa se još uvijek nada Evropi, tako da je pobjeda nad Vukovima imperativ.

Sarajevo je u prošlom kolu poraženo od Slobode, čime su drastično smanjene šanse za plasman u Evropu. Trener tima sa Koševa Almir Hurtić je preuzeo odgovornost za neuspjeh.

"Analizirali smo utakmicu sa Slobodom, najvažniju u sezoni, koju smo odigrali najlošije otkako ja u dva mandata vodim ekipu. Mogli smo osigurati Evropu, a odigrali smo je najlošije. Bilo je dosta toga za analizu, mnogo individualnih grešaka, događa se. Bilo je i mojih grešaka, preuzimam odgovornost. Kada ekipa izgleda loše kao u Tuzli, onda je trener kriv, jer postavlja ekipu. Međutim, trener i tim su cjelina. Ne možemo vratiti utakmicu, a da možemo, promijenili bismo dosta toga", izjavio je Hurtić.

On još uvijek vjeruje da njegova ekipa može do plasmana u Evropu.

"Još uvijek imamo šansu za Evropu i želimo pobjedu protiv Olimpica u posljednjoj utakmici sezone. Dužni smo se pobjedom oprostiti od naših navijača. Moramo odigrati sa željom i pokazati da smo dio najvećeg kluba u BiH. Rezultatski nam je pobjeda potrebna za Evropu, iako moramo čekati rezultat utakmice u Širokom Brijegu i Kupu BiH", rekao je trener FK Sarajevo.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Subotnja utakmica je veoma važna i za Olimpic, koji se bori za opstanak. Ipak, na Koševu razmišljaju samo o pobjedi, kojom se žele odužiti navijačima.

"Sve ekipe koje igraju protiv nas, pogotovo na Koševu, izuzetno su motivisane i žele se dokazati. U Olimpicu ima igrača koji su igrali za nas i koji sigurno imaju motiv da pokažu da su nepravedno zapostavljeni i da znaju igrati nogomet. Ova utakmica je Olimpicu posljednja slamka spasa. Ipak, mi imamo svoje ciljeve, želimo se pobjedom da se donekle odužimo navijačima", kazao je Hurtić.

Sarajevo neće biti kompletno, Barbarić neće igrati zbog povrede, nastup Benke je upitan, a Radovac ima problema s leđima.

Hurtić je dobio povjerenje čelnika kluba te će ekipu voditi i naredne sezone.

"Zahvalan sam ljudima u klubu i Vincentu Tanu, koji su prepoznali u meni čovjeka koji može sljedeće sezone voditi tim. To mi mnogo znači, velika je čast. Vezan sam za klub već dugo. Ne bojim se obaveza, gledamo naprijed. Moramo popraviti odnos prema klubu", jasan je bio trener Sarajeva.

Elvedin Herić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Elvedin Herić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se potom obratio i junior Elvedin Herić.

"Uz maksimalan trud pobjeda neće izostati. Uz malo sreće mislim da možemo doći do plasmana u Evropu. Pobjedom želimo završiti sezonu i oprostiti se od navijača. Olimpic dolazi motivisan, ali mi odlučujemo. Nećemo im dozvoliti da nešto naprave", poručio je Herić.

Utakmica Sarajevo - Olimpic se igra u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 17:00 sati.