Treba im savršen meč
43

Trener Rome vjeruje u čudo: Volio bih napraviti copy-paste s utakmice protiv Barcelone

Piše: K. H.
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Eusebio Di Francesco (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Eusebio Di Francesco kazao je na konferenciji za medije pred uzvratni meč Lige prvaka protiv Liverpoola da je njegovoj ekipi potrebna velika podrška s tribina i da bi volio uraditi copy-paste s utakmice protiv Barcelone.

Roma je u četvrtfinalu izbacila novog prvaka Španije nakon što su u prvom meču poraženi rezultatom 4:1, a u prvom meču polufinala poraženi su od Liverpoola na Anfieldu rezultatom 5:2. Romi treba pobjeda od tri pogotka razlike, a Di Francesco je rekao da bi volio preslikati psihičku spremnosti i želju za povratkom s meča protiv Barcelone.

"Volio bih da napravimo copy-paste s utakmice protiv Barcelone, a tu ne mislim samo na rezultat, već na psihičku spremnost i želju s kojom smo ušli u taj meč od prve minute. U tom meču, nadoknadili smo tri pogotka zaostatka, pa priželjkujemo da i sutra ponovimo istu igru", rekao je Eusebio Di Francesco, pa nastavio:

"Ipak, igramo s potpuno drugačijim timom, od taktike, psihe, pa sve ostalo. Liverpool ne drži dugo loptu u svojim nogama i igraju direktan nogomet, a mi moramo postići tri pogotka što znači da ne možemo igrati ispred svog kaznenog prostora. To će, naravno, ostaviti puno prostora za njihove kontranapade i moramo razmišljati o tome", dodao je Di Francesco.

Nakon toga, trener Rome rekao je da će njegov tim imati podršku 70.000 navijača i da će atmosfera na stadionu biti paklena.

"Znamo da ćemo igrati pred 70.000 ljudi. Želim da vidim entuzijazam i želju da se napravi čudo. Atmosfera će sigurno biti paklena i moramo postići pogodak što je brže moguće i kada to dodatno rasplamsa atmosferu, dat ćemo navijačima dodatni razlog da nam daju još jaču i bolju podršku", završio je trener Rome.

Još jednom podsjećamo, susret između Rome i Liverpoola igra se u srijedu s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija meča će biti Slovenac Damir Skomina.