Opet bez pogotka
19

Trener Rome stao u Džekinu odbranu: Razumijem da mu je teško, ali mora proći taj put

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Rome Eusebio di Francesco nakon poraza njegove ekipe od Atletico Madrida rezultatom 2:0 u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka stao je u odbranu Edina Džeke koji u sedam uzastopnih utakmica nije postigao pogodak.

Jorgandžije su do pobjede stigle u drugom poluvremenu, a strijelci za pobjedu domaće ekipe bili su Griezmann i Gameiro u 69., odnosno 85. minuti.

Di Francesco je nakon meča bio nezadovoljan brojem stvorenih prilika njegove ekipe, ali je prije svega kazao da Atletico Madrid posjeduje ogroman kvalitet.

"Ne smijemo zaboraviti kvalitet koji posjeduje ekipa Atletico Madrida. Dobro smo igrali do primljenog pogotka, a na kraju meča smo trebali biti odlučniji. Što se tiče Džeke, on će postizati golove, samo tome ne treba pridavati previše pažnje. Razumijem da je napadaču teško, ali to je put koji mora proći. Nismo imali pravu igru pa samim tim nismo imali dovoljno dobrih šansi", rekao je trener Rome Di Francesco.

Nakon pet odigranih utakmica u grupi C Chelsea ima deset osvojenih bodova, dok se Roma nalazi na drugom mjestu i ima osam bodova. U posljednjem kolu Atletico Madridu je potrebna pobjeda na Stamford Bridgeu s tim da Roma na domaćem terenu ne izgubio od Qarabaga.