Zabio za pobjedu
386

Trener Rome oduševljen Džekom, Dijamant poručio: Na kraju smo svi "poludjeli"

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Rome Edin Džeko trećim golom u ovoj sezoni Serije A koji je postigao u 93. minuti utakmice protiv Bologne donio je pobjedu Vučici na ovom teškom gostovanju, a poslije meča nije krio oduševljenje zbog načina na koji je rimski tim osvojio tri boda.

Džeko je rekao da je posebno sretan zbog osvojena tri boda u finišu meča jer pobjede koje se ostvare u sudijskoj nadoknadi daju bolji osjećaj i ekipi i navijačima.

"Na kraju ovakvog dana mislim da smo zaslužili pobjedu, a posebno kada su mi rekli da je Bologna dobila penal nakon nedovoljno jakog kontakta. Najbitnije je da smo svi zajedno vjerovali do kraja utakmice, čak i onda kada smo igrali s igračem manje, a još jednom ću istaći da smo zasluženo ostvarili pobjedu. Još bolji je osjećaj kada znate da ste tri boda osvojili u posljednjim sekundama", kazao je Džeko nakon meča.

Dijamant je nakon toga rekao da je Bologna jedna izvrsna ekipa te kako se nada da će u budućnosti on i njegovi saigrači donijeti još više sreće Rominim navijačima.

"Ovo je bila teška utakmica jer je Bologna veoma jak tim, posebno kada igra na svom terenu, a mi smo kroz naš stile igre pokušavali doći do gola. Imali smo problem sa završnim dodavanjem, ali na kraju smo svi 'poludjeli' i moram reći da sam jako sretan zbog saigrača i navijača. Nadam se da ćemo navijače još više usrećiti u nekim narednim utakmicama jer smo zaista dobar tim koji vjeruje u svoj sistem. Pobjeda protiv Bologne će biti dobar vjetar u leđa pred nastavak sezone", istakao je kapiten nogometne reprezentacije BiH.

Trener Rome Paulo Fonesca za Džeku je rekao da je naporno radio tokom ljeta te da predstavlja temelj igre rimske ekipe. Bivši trener Šahtara dodao je da jako vjeruje u kapitena reprezentacije BiH te da je jako zadovoljan njegovim igrama.