Nogomet
0

Trener Olympiacosa: U odličnoj smo formi, možemo pobijediti United

Fe
José Miguel González Martin del Campo (Foto: EPA)
José Miguel González Martin del Campo (Foto: EPA)
Trener grčkog Olympiacosa José Miguel González Martin del Campo, poznatiji kao Michel, rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da večeras pobjedi Manchester United u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

"Prezadovoljan sam jer smo se plasirali u ovu fazu Lige prvaka i jedva čekam početak utakmice. Dat ćemo sve od sebe jer ulog je visok. Naravno, iskustvo Uniteda je veliko, ali mislim da imamo snagu da im stvorimo probleme i ostvarimo pobjedu", izjavio je Španac.

Olympiacos je neporažen u posljednjih 19 susreta u svim takmičenjima, pobijedili su u 24 od 26 ligaških susreta u ovoj sezoni, dok forma Uniteda nije na odgovarajućem nivou, što je dovoljan razlog za dodatni optimizam grčkog tima.

"U odličnoj smo formi. Trenirali smo jako i svi igrači su spremni i motivisani za United. Ne želim govoriti o formi Manchestera, ali sigurno je da nemaju prostora za greške jer ne stoje dobro u engleskoj ligi", rekao je Michel.

Trener Manchester Uniteda David Moyes također se osvrnuo na duel s Grcima.

"Uživam u ovakvim utakmicama, ali protiv Olympiacosa će sigurno biti teško. Moramo igrati dobro, imamo šansu da se borimo za naslov, ali prvo se moramo fokusirati na ovu prepreku. Rooney i Van Persie su u dobroj formi, postižu golove u velikim utakmicama. Olympiacos igra dobro u ovoj sezoni, posebno su se istaknuli protiv Paris Saint-Germaina i Benfice", naglasio je Moyes.

United će igrati bez povrijeđenih Jonnyja Evansa i Phila Jonesa, dok će Olympiacosu nedostajati Saviola.

Tradicija je na strani engleskog tima koji je pobijedio u sva četiri dosadašnja susreta s Olympiacosom. Klubovi su se susreli u grupnoj fazi Lige prvaka u sezonama 2001./02. i 2002./03.