Liga prvaka
5

Trener Napolija: Nisam zadovoljan, moramo postizati više golova

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Napolija slavila je rezultatom 3:1 protiv Feynoorda u utakmici 2. kola grupne faze Lige prvaka, ali trener Napolitanaca Maurizio Sarri nije bio pretjerano zadovoljan na konferenciji za medije nakon meča.

On je iskazao ljutnju zbog činjenice da je njegova ekipa primila pogodak u posljednjim trenucima meča, bez obzira na to što je u tom momentu imala prednost od 3:0.

"Uznemiren sam zbog gola koji smo primili. Znamo da se u Ligi prvaka gleda gol-razlika i ovakvi golovi se ne smiju primati deset sekundi prije kraja utakmice. Ne mogu biti zadovoljan, jer smo igrali dobro i Feynoordu nismo dopustili gotovo ništa, a oni su opet imali penal i postigli su pogodak. Radimo nešto pogrešno, moramo postizati više pogodaka i realizovati veći broj prilika", rekao je trener Napolija.

Medijima se nakon meča obratio i kapiten Marek Hamšik koji navijačima ipak nije mogao obećati plasman u četvrtfinale ove sezone.

"Važno je da smo upisali tri boda, posebno nakon poraza u prvoj utakmici. Moramo sakupiti što je više moguće bodova kako bismo se kvalifikovali u osminu finala, ali tu navijačima ipak ne možemo obećati prolaz jer opet možemo igrati protiv Real Madrida ili Barcelone", rekao je kapiten Napolija.

Nakon dvije odigrane utakmice Napoli ima tri osvojena boda, baš kao i Shakhtar, dok je Manchester City u prve dvije utakmice sakupio maksimalan broj bodova.