Nogomet
3

Trener koji je iznenadio Slobodu Cvijetin Blagojević dobio otkaz u Drini

Klix.ba
Cvijetin Blagojević (Foto: Klix.ba)
Cvijetin Blagojević (Foto: Klix.ba)
Nakon analize rezultata iz drugog dijela sezone BHT Premijer lige Drina Zvornik je uručila otkaz Cvijetinu Blagojeviću.

Blagojević (61) je na trenersko mjesto Drine stigao tokom zimske pauze i ekipu je vodio u 12 mečeva drugog dijela sezone. Ostvario je učinak od četiri pobjede, jednog remija i sedam poraza.

Posebno će ostati upamćen po utakmici u kojoj je Drina u 27. kolu na Tušnju sa 2:0 pobijedila Slobodu, klub u kojem je Blagojević igrao kao fudbaler, i tako velikim dijelom utjecala na završnicu prvenstva pošto su Tuzlaci tada ostali za četiri boda kratki za Zrinjskim. Već u narednom kolu Zrinjski je ovjerio titulu.

Interesantno, prilikom pobjede nad Slobodom, Drina je već bila sigurni putnik u niži rang.

Drina je prije dolaska Blagojevića osvojila devet bodova u 18 ligaških utakmica, dok je pod vodstvom Blagojevića osvojila 13 bodova u 12 utakmica. Na kraju, klub iz Zvornika je zauzeo pretposljednje, 15. mjesto na tabeli sa 22 osvojena boda.

Kao zamjena Blagojeviću postavljen je dosadašnji prvi pomoćnik Drine Mile Lazarević. Drina će se od naredne sezone takmičiti u 1. ligi Republike Srpske.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Drina na današnjoj sjednici analizirao je rezultate nakon završenog drugog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH. Opšti zaključak svih članova UO jeste da je bilo dosta pomaka u odnosu na prvi dio prvenstva, ali u cilju efikasnijeg rada i oslanjanja na sopstvene kadrove, a i radi finansijske konsolidacije, Klub se zahvalio na dosadašnjoj saradnji Šefu stručnog štaba Cvijetinu Blagojeviću, te mu poželio mnogo uspjeha u daljem radu. Za novog Šefa stručnog štaba imenovan je dosadašnji Blagojevićev prvi zamjenik Mile Lazarević", saopćeno je iz Drine.