Nevjerovatna odluka
6

Trener Evertona uveo Keana u igru u 70. minuti, a potom ga ponovo poslao na klupu

F. Z.
Moise Kean (Foto: EPA-EFE)
Moise Kean (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Evertona odigrali su jučer duel 17. kola engleskog Premiershipa na Old Traffordu kod Manchester Uniteda, a susret je na kraju završen rezultatom 1:1.

Gosti su vodili autogolom Lindelofa nakon jedne sumnjive situacije u šesnaestercu domaćih. Tražili su nogometaši Uniteda prekršaj nad golmanom Davidom De Geom. United je do izjednačenja došao u 77. minuti. James je asistirao, a konačan rezultat postavio je Greenwood.

Mnogo se nakon utakmice govorilo o odluci Duncana Fergusona da uvede talentovanog talijanskog nogometaša Moisesa Keana u igru u 70., a potom izvede iz igre u 89. minuti. Kean je otišao pravo u tunel, a Ferguson je imao opravdanje za svoj potez nakon utakmice.

"Mislim da je reakcija razumljiva. Kada ste izmjena i trener vas zamijeni nakon ulaska u igru, reakcija je očekivana. Ja sam samo tražio svježeg igrača. On je na kraju bio taj kojeg sam odlučio izvesti iz igre. Mogu shvatiti zašto je bio uznemiren, ali u pitanju je ekipa. Razgovarat ću s njim kada ga vidim, vjerovatno ću ga vidjeti sutra", rekao je Ferguson.