Nogomet
39

Trener Evertona o Bešiću: Perfekcionista je i uvijek pokušava nešto novo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Evertona Roberto Martinez oduševljen je igrama bosanskohercegovačkog reprezentativca Muhameda Bešića i njegovog saigrača Rossa Barkleyja.

U utakmici protiv Queens Park Rangersa, Barkley (21) i Bešić (22) su početkom sedmice odigrali veoma dobru utakmicu na sredini terena. Everton je slavio rezultatom 3:1.

"Nedostajali su nam iskusni igrači na sredini terena, kao što su Osman, McCarthy, Barry i Gibson, a imali smo na raspolaganju dvojicu mladića. Oni su preuzeli odgovornost i odigrali su fantastično“, rekao je Martinez

Ističe da je u Engleskoj trenutno potcijenjena Bešićeva mladost, jer je on igrač koji je sa 21 godinom već stekao internacionalno iskustvo, s obzirom na to da je igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Zaboravljamo da je on u septembru napunio 22 godine. Ali njegovo iskustvo mu dozvoljava da na terenu uvijek pokuša neke nove stvari. Otkako je došao u Everton, on napreduje svakim danom. Perfekcionista je i ima sve predispozicije da bude jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji“, rekao je Martinez.

Napomenuo je da Bešić igra veoma intenzivan fudbal i da uvijek izgleda opušteno kada je lopta u njegovom posjedu.

"Uvijek dobro odigra i kratke i duge lopte, ali ono što mi se najviše dopada kod Bešića jeste njegov mentalitet. On uvijek ide na pobjedu“, rekao je Martinez.