Pred meč sa FK Sarajevo
26

Trener Celtica: U Ligi prvaka nema laganih protivnika, još uvijek ništa nije gotovo

K. H.
Neil Lennon (Foto: H. M./Klix.ba)
Neil Lennon (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Celtica Neil Lennon upozorio je svoje igrače pred uzvratni meč 1. pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva u kojem brane prednost od 3:1 da još uvijek ništa nije gotovo i da je jako bitno pokazati poštovanje prema prvaku BiH u nogometu.

Celtic je u prvom meču slavio rezltatom 3:1 iako je Sarajevo u prvom poluvremenu stiglo do vodstva, no primljeni pogodak samo je dodatno ubrzao igrače škotskog prvaka koji su nakon primljenog pogotka odigrali zaista odličan meč.

Škoti su na kraju ostvarili pobjedu uz tri postignuta i jedan primljeni pogodak, a pred uzvratni meč na Celtic parku trener aktuelnog prvaka Škotske upozorio je da još uvijek ništa nije gotovo i da njegovu ekipu očekuje još 90 minuta igranja.

"Želimo izaći na teren i pokušati ostvariti pobjedu, ali također i pokazati poštovanje prema protivniku. U ovom takmičenju nema laganih timova, imamo lijepu prednost, ali još ništa nije gotovo. Nadam se da možemo biti još oštriji i agresivniji nego u prvoj utakmici", rekao je trener Celtica koji nije previše komentarisao ekipu Sarajeva, a više pažnje posvetio je govoreći o povrijeđenim igračima i onim koji bi u narednom periodu mogli napustiti klub.

Tako je Lennon između ostalog rekao da Celtic ne mora prihvatiti ponudu Arsenala za lijevog beka Kierana Tierneyja koji se već mjesecima nalazi na meti Topnika jer se klub i bez tog transfera nalazi u izuzetno stabilnoj finansijskoj situaciji.

Meč između Celtica i Sarajeva igra se u srijedu na stadionu Celtic Park u Glasgovu s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija meča je Alain Durieux iz Luksemburga.