Škoti idu u Austriju
12

Trener Celtica: Ne znamo ništa o FK Sarajevo, ali ćemo biti spremni za duel

K. H.
Neil Lennon (Foto: EPA-EFE)
Neil Lennon (Foto: EPA-EFE)
Trener škotskog velikana Celtica Neil Lennon rekao je da očekuje težak meč protiv prvaka BiH u nogometu - FK Sarajevo, u duelu 1. pretkola Lige prvaka.

On je u razgovoru za klupski TV kanal rekao da će Sarajevo biti težak rival, prije svega jer još uvijek nemaju nikakve informacije o prvaku BiH, ali da se nada kako će njegov tim već u Austriji na pripremama dobiti kompletnu analizu igranja Bordo kluba i da će se shodno tome spremiti za utakmicu.

"Žrijeb je bio težak. Ne znamo puno o FK Sarajevo, ali kada dođe vrijeme vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za njih. Naš trenutni fokus je da dočekamo igrače s odmora u pristojnom fizičkom stanju, a onda ćemo imati sedam dana priprema za Austriju", rekao je Neil Lennon.

On je nakon toga rekao da je veoma važno za Celtic da ostvari dobar rezultat u prvoj utakmici i da se nada kako će na pripremama u Austriji dobiti potrebna pojačanja.

"Dok budemo u Austriji, vjerujem da ćemo dobiti analizu našeg protivnika i onda se možemo početi spremati. U Austriji ćemo odigrati tri prijateljske utakmice, a iskreno se nadam da ćemo tu dobiti neka pojačanja i da ćemo ih što prije prilagoditi našem sistemu i našoj igri. Važno je ostvariti dobar rezultat u prvom meču kako bismo imali priliku da budemo još bolji u revanšu", kazao je trener ovog škotskog velikana.

Susret na Koševu će biti odigran 9. jula, a revanš je zakazan za 16. juli. Podsjetimo, pobjednik ovog dvomeča će igrati u drugom pretkolu Lige prvaka, dok će poražena ekipa ići direktno u treće pretkolo Evropske lige.