Navijači traže sastanak
93

Trener Čelika: Ovo je bio šok za sve nas; Huskić: Molio sam ljude da nam izađu u susret

K. H.
Ismar Huskić i Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ismar Huskić i Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Trener Čelika Slaviša Božičić i generalni sekretar kluba Ismar Huskić obratili su se nakon povratka delegacije zeničkog kluba iz Sarajeva gdje su zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima službenim rezultatom 3:0 izgubili meč 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.
Trener Božičić je rekao da igrači sve do zagrijavanja nisu znali da će se ovo desiti te da je odluka o odgađanju utakmice bila šok za sve igrače.

"Do zagrijavanja nismo znali da će se to desiti i moram reći da je ovo šok za sve nas. Sve što se desilo, nemam pravo komentarisati. Struktura ljudi u klubu će dati svoje viđenje, nikog ne mogu optužiti za ovo jer oni koji tuže traže svoja prava. Više će vam reći članovi Uprave kluba. Sekretar kluba Ismar je bio s nama, dečko se trudio da učini sve da se utakmica odigra, ali Savez je bio jasan. Moramo naučiti da svoje obaveze moramo izvršavati", rekao je trener Božičić po povratku u Zenicu.

Nakon toga, ispred kluba se obratio generalni sekretar Ismar Huskić koji je dao svoje viđenje situacije.

"Dobro znate koliko radim i sve sam savjesno uradio. Razočaran i sa suzama u očima sam išao gore i obećanjima da će se to riješiti. Molio sam ljude, njih pet koji su tražili svoj novac, dao sam ranije papire upravi da to rješava, čekao sam... Jutros od 8 sati sam bio jedini na stadionu, molio ljude da izađu svima nama u susret i odgode samo jedan dan plaćanje pa da možemo pričati o ovome sutra i tome ko je kriv. Zvao sam predstavnike uprave koji nisu htjeli izaći u javnost, ali ja ne osjećam krivicu u ovome. Mjesecima, danima, satima pričam, upozoravam, ali ja nisam moćan da uradim bilo šta. Mi nemamo direktora, tehničkog sekretara, čovjeka za marketing, sportskog direktora i jedini sam ovdje da sve odžim. Jedini sam imenom i prezimenom ovdje", rekao je Ismar Huskić koji se jedini obratio ispred čitavog kluba.

Navijači koji su se okupili ispred stadiona Bilino Polje u Zenici traže sastanak sa Upravom kluba na kojem žele da prisustvuju gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i investitor Aydin Olgun.

Treba reći da navijači Čelika nijednog trenutka nisu pravili problem igračima koji su se vratili iz Sarajeva te da su svjesni da oni ne nose nikakvu krivicu prema ovom što se desilo zeničkom klubu.