Nogomet
2

Trener Beitara uoči susreta sa Slobodom: Pred nama je veliki izazov, moramo biti pametni

Piše: E. M.
Trener Beitara Ran Ben Shimon danas na Bilinom Polju u Zenici pred utakmicu sa Slobodom istakao da je pred njima veliki izazov u 1. pretkolu Evropske lige.

Shimon je izrazio nadu u dobar rezultat protiv Slobode.

"Ovo je početak sezone i ovo je bitna utakmica za naš tim. Sloboda je jak protivnik, dobro utreniran, a mi smo radili sve što je bilo u našoj mogućnosti. Pokušali smo uvježbati i napad i odbranu, pa vidjet ćemo" kazao je Shimon.

On je dodao da nakon poraza Izraela u Zenici od reprezentacije Bosne i Hercegovine zna da se ovdje igra emotivan fudbal pun strasti.

"Igrače Slobode znamo koliko i oni nas znaju. Rezultat je otvoren i ne znamo se toliko dobro međusobno. Ne volim nagađati o rezultatima. Kada igrate u gostima morate biti pametniji nego na domaćem terenu. Ovo je prvo poluvrijeme, moramo igrati finu utakmicu i u Jersualemu uraditi sve da idemo dalje", rekao je trener Beitara.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Ekipa protivnika Slobode dobila je dosta novih igrača, pa je Shimon istakao da je jedina prednost Slobode to što je promijenila dosta manje igrača.

Nakon konferencije za novinare ekipa Beitara na Bilinom Polju je odradila trening pred sutrašnju utakmicu protiv Slobode koja je na rasporedu u 18 sati.