Nogomet
1

Musemić i Zeba pred Beitar: Respektujemo protivnika, ali možemo napraviti dobar rezultat

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na stadionu Bilino Polje u Zenici danas je održana konferencija za novinare Fudbalskog kluba Sloboda na kojoj je stručni štab Slobode najavio da ih očekuje teška utakmica protiv izraelskog Beitara u 1. pretkolu Evropske lige.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić je kazao kako u sutrašnjoj utakmici protiv Beitara očekuje zalaganje svojih igrača i veliku koncentraciju na terenu.

"Mi smo novi u ovom takmičenju. Znali smo i u žrijebu da nemamo koeficijent i da nas čeka nezgodan protivnik. Igramo važnu urakmicu sa jakom ekipom, uradit ćemo sve, a hoce li biti dovoljno vidjet ćemo na kraju", kazao je Musemić.

Husref Musemić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

On je dodao da ima problema u ekipi, ali da je to sastavni dio njihovog posla te da će četiri igrača nedostajati za susret protiv Beitara.

"Pokušali smo doći do što više informacija, uvjerili smo se da su kvalitetna ekipa, ali svaka ekipa ima prednost i mane pa ćemo mi to pokušati iskoristiti", rekao je trener Slobode.

Hendikep Slobode sutra će biti da ne igraju na svome stadionu, ali očekuju podršku sa tribina.

"Prednost je da vjerujem da ekipa može dati maksimum. Ako izađemo odlučni i skoncentrisani možemo napraviti dobar rezultat. Ovo su evropske utakmice koje meni nisu novost i svaka greška se kažnjava. Moramo biti oprezni i čekati svoju šansu", izjavio je Musemić.

Zajko Zeba (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Kapiten Zajko Zeba je kazao kako respektuju Beitar te da će dati sve od sebe u sutrašnjoj utakmici.

"Mi smo spremni za sutrašnji meč protiv Beitara kojeg smo pratili u proteklom periodu. Teško će biti, ovo je prva takmičarska utakmica ove sezone pa i mi ne znamo kako ćemo igrati jer imamo par novih igrača. Ekipu Beitara respektujemo, ali imamo šanse da nešto napravimo", istakao je Zeba.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Nakon konferencije za novinare igrači Slobode na Bilinom Polju

su odradili trening pred sutrašnju utakmicu.