"Ima još utakmica"
6

Trener Barcelone iznervirao navijače načinom na koji je prihvatio poraz od Real Madrida

K. H.
Quique Setien (Foto: AFP)
Quique Setien (Foto: AFP)
Trener Barcelone Quique Setien rekao je nakon poraza od Real Madrida u El Clasicu da trka za titulu prvaka Španije još uvijek nije završena te da mu poraz od najvećeg rivala nije toliko bitan.
Barcelona je u finišu primila dva pogotka i izgubila je veliki derbi od Real Madrida, a trener Blaugrane smatra da je domaći tim odigrao odličan meč te da im treba čestitati na pobjedi.

"Nekad izgubiš i to je normalno, Real je vršio dobar pritisak, a mi smo kroz dodavanja pokušali izbjeći to, no nije bilo lagano protiv igrača kakvi su njihovi. Nije lagano napadati i braniti se u isto vrijeme, uspjevali smo dobro kontrolisati loptu i utakmicu je činilo nekoliko različitih faza. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme i kontrolisali smo stvari, a u nastavku smo imali puno netačnih dodavanja i izgubljenih lopti. Na kraju, treba čestitati protivniku na pobjedi", kazao je Setien.

Nakon toga, on je rekao da njegov tim ima kapacitet da preboli poraz od Real Madrida, ali da je još puno bodova u igri.

"Može se desiti još puno preokreta do kraja sezone, a ova utakmica neće biti presuda. Zidane i ja smo prije utakmice govorili o tome, oni imaju prednost u međusobnom duelu, ali još puno bodova je u igri. Ovo je težak poraz koji će ostaviti posljedice, ali imamo kapacitet da to prebolimo i da iskoristimo dobru atmosferu u ekipi. Ja sam sretan, izgubili smo meč koji nismo očekivali, ali niko ne pobjeđuje stalno", istakao je trener Barcelone.

Ovakve izjave trenera Barcelone izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi navijači ovog kluba smatraju da je Setien olako prihvatio poraz od najvećeg rivala. Uz to, Real Madrid je ovom pobjedom preuzeo vrh La Lige sa 56 bodova, jedan više od Barcelone.