Serie A
4

Treća uzastopna pobjeda preporođenog Intera, Nerazzurri porazili Cagliari

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera upisala je treću uzastopnu pobjedu u meču 7. kola talijanske Serije A protiv Cagliarija rezultatom 2:0 čime su nastavili odličnu seriju rezultata u posljednjih 11 dana.

Inter je nedavno u prvom kolu Lige prvaka porazio Tottenham nakon preokreta rezultatom 2:1, da bi nakon toga redom trijumfovao protiv Samprodije, Fiorentine i Cagliarija u Seriji A, što je dokaz da je ekipa Lucijana Spallettija već sada prebrodila krizu s početka sezone.

Interq je večeras bez većih problema upisao sigurnu pobjedu protiv Cagliarija na svojoj Giuseppe Meazzi, a strijelci za pobjedu i važna tri boda bili su Martinez i Politano.

Nerazzurri su u vodstvo stigli u 12. minuti kada ljetošnje pojačanje iz argentinskog Racinga Lautaro Martinez koristi dobar centaršut Dalberta s lijeve strane i loptu glavom sa svega nekoliko metara šalje u mrežu gostujuće ekipe. Mogao je Cagliari pred kraj prvog poluvremena stići do poravnanja, ali je udaracMarca Saua otišao preko gola.

Inter je u drugom poluvremenu mirno kontrolisao stečenu prednost, a konačnih 2:0 postavio je Matteo Politano u 89. minuti za četvrtu pobjedu svoje ekipe u ovoj sezoni.

Inter nakon sedam odigranih utakmica ima 13 osvojenih bodova i nakon nekompletnog sedmog kola nalazi se na četvrtoj poziciji Serije A sa 13 osvojenih bodova, dok je Cagliari ostao na 16. poziciji i na svom kontu ima šest bodova.