Predzadnji u grupi
2.8k

Anketa / Treba li Ivaylo Petev ostati selektor BiH nakon neuspješnih kvalifikacija?

D. P.
Petev je odradio cijele kvalifikacije na klupi Zmajeva (Foto: Klix.ba)
Petev je odradio cijele kvalifikacije na klupi Zmajeva (Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je neuspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a jedna od tema koja zanima bh. javnost je kakva sudbina čeka selektora Ivayla Peteva.
BiH se porazom od Ukrajine (0:2)večeras u Zenici oprostila od kvalifikacija za Mundijal. Iako je bilo pozitivnih momenata u kvalifikacijama, epilog je još jedan neuspješan kvalifikacioni ciklus u godinama kada su najveće zvijezde bliže kraju nego vrhuncu karijere.

Ono što ne ide u prilog selektoru Petevu, jeste činjenica da su iza Zmajeva najslabije kvalifikacije u historiji. BiH je sa sedam bodova ostvarila najslabiji učinak u svojoj samostalnoj historiji kvalifikacija za sva velika takmičenja.

Selektor Ivaylo Petev u nezgodnom trenutku preuzeo je reprezentaciju BiH nakon brojnih neuspjeha, ali ni on nije uspio podići rezultate Zmajeva.

Na klupi Zmajeva bugarski stručnjak je proveo kompletne kvalifikacije, tako da se već može dati sud o tome kakav je posao napravio. Stoga, zanima nas mišljenje čitatelja portala Klix.ba o tome da li je Petev zaslužio da i u narednim kvalifikacijama predvodi reprezentaciju.

Nakon što se nismo plasirali u Katar, imperativ će biti odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Vremena do narednog ciklusa ima dovoljno, a da li će Zmajeve predvoditi Petev ili neko drugi, ostaje da vidimo.