Duel u Lisabonu
3

Traži se drugi finalista Lige prvaka: Neugodni Lyon ili nezaustavljivi Bayern?

D. B.
U večerašnjem duelu Lyona i Bayerna dobit ćemo drugog finalistu Lige prvaka koji će se za trofej boriti protiv PSG-a.

Utakmica između Lyona i Bayerna se igra od 21:00 sati na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu.

Iako su Bavarci razmontirali i uništili Barcelonu rezultatom 8:2, u Lyonu ipak vjeruju da imaju snage za trijumf i osvajanje Lige prvaka. Oni su prethodno eliminisali ekipu Juventusa i Manchester Cityja, a nakon tog uspjeha smatraju da ništa nije nemoguće. Također, zadovoljni su što je uloga favorita u ovom polufinalu pripisana Bayernu.

S druge strane, njemački prvaci ne namjeravaju potcijeniti protivnika, jer ko uspije eliminisati Juve i City, definitivno zaslužuje maksimalno poštovanje. Ipak, Bavarci također znaju da su trenutno nezaustavljivi, a to dokazuje i apsolutna dominacija u susretu s Barcelonom.

Očekuje se da će minhenski klub izvršiti pritisak od prve minute te pokušati što prije steći prednost.

Trener Lyona Rudi Garcia vjeruje u svoj tim.

"Apetit se povećava dok jedete. Mi imamo taj apetit, a u finale možemo proći ako odigramo dobru partiju. Sve ovisi i o Bayernu, ali ćemo pokušati demonstrirati svoje kvalitete. Oni nemaju slabeosti, ali nijedan tim nije savršen. Ako uspijemo nametnuti svoju igru i uradimo ono što možemo dok lopta bude u našem posjedu, dobrim kombinacijama možemo nešto postići. Moramo vjerovati u sebe", izjavio je Garcia uoči utakmice.

Samopouzdanja ne nedostaje ni u redovima Bayerna.

"Siguran sam u svoj tim, uzbuđen sam zbog njihovog uspjeha, atmosfera u ekipi je sjajna. Pokazali su visok kvalitet i intenzitet na treninzima. Miran sam, znam da je moj tim fokusiran i da ima velike ciljeve. Međutim, igra se jedna utakmica, moramo odigrati svih 90 minuta kao protiv Barcelone, imati isti intenzitet", kazao je trener Bayerna Hans-Dieter Flick.

Pobjednik ovog duela će se plasirati u finale koje će biti odigrano u nedjelju 23. augusta, a protivnik će biti PSG.