Prestigao Messija
1

Transfermarkt: Neymar postao najvredniji igrač svijeta, Pjanić na 49. mjestu

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema podacima uglednog Transfermarkta, stranice specijalizovane za procjenu vrijednosti igrača, najvredniji nogometaš svijeta postao je Neymar.

Brazilčeva vrijednost se povećala sa 100 na 150 miliona eura te je na taj način prestigao dosadašnjeg lidera Lionela Messija čija je vrijednost ostala 120 miliona eura.

Na trećem mjestu se nalazi Cristiano Ronaldo koji je također ostao na 100 miliona, dok se sa 75. na četvrto mjesto probio Kylian Mbappe. Francuzu je vrijednost skočila sa 35 na čak 90 miliona eura.

Listu deset najvrednijih igrača svijeta zatvaraju Luis Suarez (Barcelona, 90), Antoine Griezmann (Atletico Madrid, 80), Gareth Bale (Real Madrid, 80), Robert Lewandowski (Bayern, 80), Paul Pogba (Manchester United, 75), Eden Hazard (Chelsea, 75).

Najvredniji bosanskohercegovački igrač je Miralem Pjanić koji se nalazi na 49. mjestu. Veznom igraču Juventusa cijena je skočila sa 38 na 40 miliona eura.

Još dvojica naših reprezentativaca vrijede više od 10 miliona eura. Edin Džeko vrijedi 22 (ranije 18), a Sead Kolašinac 15 (ranije 9) miliona eura.