Nogomet
3

Toure meta rasističkog vrijeđanja u Moskvi

Totalsport
Yaya Toure (Foto: AFP)
Yaya Toure (Foto: AFP)
Pobjedu Manchester Cityja na gostovanju kod CSKA u Moskvi (2-1) u utakmici 3. kola grupe D nogometne Lige prvaka zasjenili su domaći navijači koji su rasistički vrijeđali veznjaka gostujućeg sastava Yayu Tourea.

Ruski nogomet borio se posljednjih godina sa rasizmom i u više navrata su iz zemlje dolazili izvještaji o rasističkim incidentima, poput onoga kada je 2011. godine Brazilcu Robertu Carlosu jedan navijač Zenita ponudio bananu.

Toure je bio bijesan zbog tretmana kojim ga je počastio dio navijača moskovskog kluba s tribina Arene Himki.

"Posve je razočaravajuće kada razgovarate o ljudima koji to nastavljaju raditi. Jako sam tužan. Mislim da UEFA mora nešto napraviti. Bilo bi lijepo kada bismo to zaustavili. Neke od pjesama danas bile su jako glupe i mislim da bi UEFA trebala djelovati. Nešto se mora napraviti da bi se to zaustavilo. Puno se toga mora napraviti i UEFA mora biti čvršća i oštrija prema klubu čiji su navijači odgovorni. Možda bi trebali dobiti zabranu ulaska na stadion. Za mene kao afričkog igrača uvijek je tužno čuti tako nešto i moramo nešto napraviti po tom pitanju", rekao je Toure za Sky Sports 2.