Serie A
3

Totti nanio Fiorentini prvi poraz nakon septembra

Totalsport
Tridesetog dana u septembru su nogometaši Fiorentine upisali posljednji poraz u Seriji A (kod Intera). Nakon toga je toskanska ekipa ostvarila šest pobjeda i tri remija u prvenstvu.

Serija je stala ove subote, u 16. kolu, na gostovanju kod Rome koja je na Olimpicu slavila s 4-2. Glavni pokretač svega kod Rimljana je bio neuništivi Francesco Totti koji je postigao dva pogotka, a kod preostala je dva asistirao. I cijela partija od Tottija te večeri je bila za najveću ocjenu.

Sastav Vincenza Montelle, nekada igrača Rome, a danas trenera Fiorentine, je stalno bio u zaostatku, ali se nadao sve do 88. minute kada je Totti posljednji i završni put bacio suparnika na koljena. Nakon kontre je sjajno asistirao Osvaldu, a ovaj je, pak, provukao loptu kroz noge gostujućeg golmana za konačnih 4-2.

Roma je ovim došla do trećeg uzastopnog prvenstvenog uspjeha, te se na tabeli izjednačila upravo s Fiorentinom (po 29 bodova).

Recimo još da je u ranijem ogledu Atalanta s 2-1 na domaćem travnjaku svladala Parmu.

Serie A, 16. kolo:

Roma - Fiorentina 4-2 (Tachtsidis 7, Totti 19, 45, Osvaldo 88 / Roncaglia 14, El Hamdaoui 46) Atalanta - Parma 2-1 (Denis 4, Peluso 39 / Amauri 45)