Premiership
18

Tottenham za 146 sekundi srušio Arsenal u posljednjem derbiju na White Hart Laneu

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Tottenham je u londonskom derbiju u potpunosti nadigrao Arsenal i slavio sa "samo" 2:0. Bio je to posljednji derbi sjevernog Londona na White Hart Laneu koji će na kraju sezone biti srušen.

Spursi su zaprijetili prvi put u 22. minuti kada je Dele Alli odlično šutirao, ali je njegov udarac završio pored stative. Četiri minute kasnije Eriksen je šutirao iz peterca, ali je uzdrmao prečku.

Arsenal je prvi put zaprijetio u 44. minuti kada je Sanchez sa lijeve strane šesnaesterca šutirao, ali je lopta završila tik pored gola. U 45+1. minuti Vertonghen je odlično šutirao s ivice kaznenog prostora, a Čech je sjajno intervenisao.

U 48. minuti Wanyama je šutirao sa 20 metara, a Čech je sjajnom paradom spasio svoj gol.

A onda u razmaku od samo 146 sekundi Spursi su zabili dva pogotka i riješili pitanje pobjednika. Najprije je u 56. minuti Alli pogodio iz odbitka nakon što je Čech uspio odbraniti šut Eriksena s desne strane.

U 57. minuti Gabriel je suršio Kanea i sudija Oliver je pokazao na bijelu tačku. Kane je bio siguran i postavio je konačnih 2:0.

Do kraja meča Čech je još nekoliko puta sjajno intervenisao, a jedinu pravu priliku za Arsenal imao je Walcott u finišu susreta kada je šutirao pravo u Llorisa sa desetak metara.