Nogomet
7

Tottenham ubjedljiv protiv Swanseaja, novi poraz Leicestera

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 14. kolu Premiershipa Tottenham je na svom White Hart Laneu ubjedljivo slavio protiv Swanseaja rezultatom 5:0.

Ovo je tek druga pobjeda Tottenhama u posljednjih 11 mečeva u svim takmičenjima, a Swansea je upisao treći ligaški poraz u posljednjih pet utakmica.

Mrežu gostiju načeo je Kane pogotkom iz penala u 39. minuti, a do kraja poluvremena golom u sudijskoj nadoknadi vodstvo je udvostručio Son.

Tottenham je nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu stigao i do trećeg pogotka. Kane se ponovo upisao u strijelce što je njegov 21. gol u 28 ligaških nastupa u ovoj kalendarskoj godini. Više golova od njega u ovoj godini ima samo Sergio Aguero iz Manchester Cityja (27).

Do kraja meča još dva gola postigao je Eriksen u 70. i 92. minuti za konačnih 5:0. Danac sada ima pet postignutih golova u susretima protiv Swanseaja.

Svoj sedmi poraz, odnosno 11. meč bez pobjede u ligi ima aktuelni šampion Engleske Leicester City koji je poražen u gostima od Sunderlanda (2:1). Popularne Lisice već pet ligaških mečeva ne znaju za pobjedu.

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu. Huth je autogolom u 64. minuti donio prednost Sunderlandu, a na 2:0 povisio je Defoe u 77. minuti. Leicester se ponadao povratku nakon što je Okazaki u 80. minuti pogodio za 2:1, ali to je bilo sve od gostiju.

Crystal Palace je golovima Bentekea (33' i 85') i Tomkinsa (36') slavio protiv Southamptona i tako prekinuo katastrofalan niz od čak šest uzastopnih ligaških poraza.

Stoke je zahvaljući Waltersu i Muniesi, koji su pogađali redom u 20. i 35. minuti, savaldao Burnley (2:0) na svom stadionu, dok je West Bromwich Albion također kao domaćin rezultatom 3:1 pobijedio Watford. Evans (16'), Brunt (34') i Phillips (90+1') su bili strijelci za WBA, a jedini gol za goste postigao je Kabasele u 59. minuti. Watford je meč završio sa igračem manje nakon što je crveni karton u 84. minuti dobio Pereyra.

Tabela: