Nogomet
14

Tottenham s igračem više u gostima savladao Southampton

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 18. kola Premiershipa Tottenham je kao gost na stadionu St. Marry slavio protiv Southamptona (4:1).

Pijetlovi sada imaju četiri pobjede u posljednjih pet ligaških mečeva te će i naredno kolo dočekati na petom mjestu. Na drugoj strani, Southampton je prekinuo niz od tri utakmice bez poraza u Premiershipu i sada je osmi.

Utakmicu je otvorio gol Van Dijka za vodstvo Southamptona. Van Dijk je pogodio u drugoj minuti, tačnije u 69. sekundi utakmice što je četvrti najbrži gol u Premiershipu ove sezone.

Gosti su izjednačili relativno brzo. Alli je postigao gol u 19. minuti za 1:1. Bio je to njegov 15. gol u 50. nastupu za Tottenham u ligi.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je Kane u 52. minuti donio preokret Tottenhamu čime je prekinuo niz od 344 minute bez gola u prvenstvu.

Kane je već u 58. minuti mogao do novog gola, ali je loše šutirao penal koji je skrivio Redmond što je rezultiralo crvenim kartonom za tog igrača.

Tottenham je u finišu iskoristio igrača više na terenu i golovima rezerviste Sona (85') i drugim golom Allija (87') postavio konačnih 4:1.

Ovo je bio prvi put nakon novembra 1998. godine da Southampton primi četiri gola u domaćoj utakmici u Premiershipu.

Tabela: