The People
0

Tottenham pušta Modrića za 50 miliona eura

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Britanski tabloid The People donosi tekst o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću (25) u kojem se provlači teza da će u ljetnom prijelaznom roku napustiti redove svog aktuelnog kluba Tottenhama.

"Spursi će pustiti Luku Modrića za odštetu od 50 miliona eura i gledati kako ga Gareth Bale slijedi kroz izlazna vrata White Hart Lanea. Modrića želi Roman Abramovič u Chelseaju, dok je Gareth Bale rekao svojim prijateljima da bi želio u Manchester City", piše People.

Iako je Tottenhamov predsjednik Daniel Levy odbio početnu ponudu za Modrića tešku 24,3 miliona eura, neupitno je da će bogati Chelseajev vlasnik Roman Abramovič povećavati brojke u želji za kupovinom hrvatskog playmakera koji bi svojim znanjem unio živost i maštu u vezni red engleskih viceprvaka.

"Levy osjeća da može sačuvati obraz pred navijačima ako u banku pospremi svotu veću od 50 miliona eura za igrača koji je stigao na ljeto 2008. za 18,2 miliona", zaključuje autor teksta Steve Bates.

Engleski list navodi da će Modrićev odlazak neminovno potaknuti i odlazak druge najveće zvijezde Spursa Garetha Balea, te se poziva na izjavu izvora bliskom velškom igraču: "Gareth je samo realan. Brine da bi povrede ili pad u formi Spurse dodatno udaljile od samog vrha, a tako i njegove šanse za transfer u veliki klub. Odan je Spursima i želi ostati, ali samo ako će mu omogućiti prave temelje. City ima i finansije i tim koji Garethu može omogućiti ono što traži".