Premiership
56

Tottenham prekinuo san Manchester Uniteda i Alexisa Sancheza o tituli prvaka

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Tottenhama slavila je protiv Manchester Uniteda na domaćem terenu u meču 25. kola engleskog Premiershipa, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:0 za Pijetlove.

Već u 11 sekundi meča domaća ekipa stigla je u prednost. Samo što su izveli centar, igrači Tottenhama su nabili loptu i krenuli prema golu Crvenih đavola, a nakon asistencije Allija Eriksen je savladao De Geu za veliko slavlje prepunog Wembleyja.

Manchester je pokušao odmah stići do poravnanja, ali Lingard nije iskoristio priliku, a kazna je stigla odmah na drugoj strani. Trippier je centrirao s desne strane, a defanzivac ekipe s Old Trafforda Phile Jones nespretno loptu šalje u svoju mrežu.

Do kraja meča Manchester je tek nekoliko puta pokušao ugroziti gol Tottenhama, ali bezuspješno, a treba napomenuti da je trener Crvenih đavola u drugom poluvremenu ubacio Maruanea Fellainija, a nakon samo sedam minuta izveo ga je iz igre. Markonac koji igra za reprezentaciju Belgije skinuo je dres i ljutito otišao u svlačionicu.

Trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli Premiershipa ekipa Manchester Cityja slavila je protiv WBA-a na domaćem terenu rezultatom 3:0. Strijelci za pobjedu Građana bili su Fernandinho u 19. minuti, te De Bruyne i Aguero u 68. i 89. minuti.

Ovaj meč bio je i debi u Premiershipu u novom dresu za Alexisa Sancheza, a nakon ovog kola, Crveni đavoli opet imaju 15 bodova manje od gradskog rivala Cityja te je svaki san o tituli prvaka završen.