Liga prvaka
14

Tottenham ostao bez ključne pobjede kod PSV-a, remi Bruggea i Monaca

Piše: K. H.
PSV - Tottenham (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Tottenhama remizirala je u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka na gostovanju kod PSV-a u Holandiji čime su ozbiljno ugrozili svoje šanse za plasman u sljedeću fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi, dok je meč između Club Bruggea i Monaca završen bez pogodaka.

Nakon nešto opreznijeg početka meča, domaći PSV stigao je u vodstvo u 30. minuti. Alderweireld je napravio veliku grešku, to je iskoristio mladi Meksikanac Lozano koji mu je uzeo loptu i potom pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Tottenham je odmah krenuo po poravnanje, a u toj namjeri uspjeli su samo devet minuta nakon pogotka domaćih. Eriksen je sjajno uposlio Trippiera na desnoj strani, on ostavlja povratnu loptu za Mouru, a Brazilac pogađa za 1:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, da bi na početku nastavka Pijetlovi stigli u vodstvo. Eriksen je centrirao s lijeve strane, na pravom mjestu je bio Kane koji glavom pogađa za 2:1.

Činilo se da će Tottenham lagano riješiti ovaj meč i privesti ga kraju, a onda golman gostiju Hugu Lloris u 79. minuti nakon neopreznog starta dobija direktan crveni karton, a samo osam minuta bilo je potrebno PSV-u da preko de Jonga postigne drugi pogodak za, ispostavit će se, konačnih 2:2.

Ovim remijem, Tottenham je ozbiljno ugrozio poziciju koja ih može odvesti u drugu fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi s obzirom na to da nakon tri odigrane utakmice imaju samo jedan bod, dok Inter i Barcelona prije utakmice trećeg kola imaju po šest bodova.

<iframe id="sofa-standings-embed-1463-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1463/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>   

U drugom meču Brugge i Monaco odigrali su bez pobjednika. Gosti iz Francuske stigli su u vodstvo u 32. minuti pogotkom Sylle, a u 39. minuti Wesley je postavio konačnih 1:1.

<iframe id="sofa-standings-embed-1462-17351" width="100%" height="267px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1462/17351/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>