Nogomet
1

Tottenham nastavio uspješnu, a Swansea crnu seriju

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Emmanuel Adebayor bio je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi Tottenhama kod Swanseaja 3-1 u srazu 22. kola engleske Premierlige.

Tottenham je nastavio igrački i rezultatski preporod otkad je vođenje ekipe od Andrea Villas-Boasa preuzeo Tim Sherwood. Pod njegovom palicom su ''spursi'' ostvarili pet pobjeda i jedan remi u prvenstvu u šest nastupa, a ovo im je bila četvrta uzastopna pobjeda, kojom su se bodovno poravnali s četvrtoplasiranim Liverpoolom.

Isto tako, Tottenham je prvi puta od 1960. godine ostvario pet uzastopnih gostujućih ligaških pobjeda.

Ekipa iz sjevernog Londona je zasluženo slavila na Libertyju kod Swanseaja. Emmanuel Adebayor je svoj prvi gol na utakmici dao u 35. minuti, a drugi, za vodstvo 3-0, u 71. minuti. U međuvremenu je Chico u 53. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu, a poraz Swanseaja ublažio je Bony u 78. minuti.

Adebayor je u sedam prvenstvenih nastupa postigao pet golova, jednako koliko i cijele prošle sezone u 25 odigranih utakmica.

Swansea je produbio krizu rezultata. Ovo mu je bila sedma utakmica u nizu bez pobjede, a u zadnjih pet osvojio je samo jedan bod.

 

Premiership, 22. kolo:

Swansea – Tottenham 1-3 (Bony 78 / Adebayor 35, 71, Chico 53 – ag)

Redoslijed: 1. Arsenal 51, 2. Manchester City 50, 3. Chelsea 46 (-1), 4. Liverpool 43, 5. Tottenham 43… 15. Swansea 21…