Premiership
21

Tottenham demolirao slabašni Everton, Kane prestigao Henryja na vječnoj listi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Tottenhama demolirala je Everton u posljednjem meču 28. kola engleskog Premiershipa rezultatom 5:0, a susret je obilježio Harry Kane koji je sada u ovom takmičenju šesti najbolji strijelac svih vremena.

Tottenham odlično otvara meč i već u 14. minuti Conteova ekipa je došla u vodstvo od 1:0, a nakon ubačaja s lijeve strane Keane je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

Samo tri minute nakon toga Kuluševski dodaje do Sona, a ovaj pogađa za 2:0, nakon čega je bilo jasno da Everton nema šta tražiti u ovom susretu i da će do kraja meča na terenu biti samo jedan tim.

U 37. minuti Tottenham postiže i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Kane koji je rutinski završio situaciju jedan na jedan s protivničkim golmanom. Kane se tako izjednačio na šestom mjestu liste najboljih strijelaca u Premiershipu svih vremena s Thierryjem Henryjem, a ubrzo je postigao i drugi gol i tako zvanično prestigao Francuza.

Četvrti gol Tottenham postiže u prvoj minuti drugog poluvremena kada je precizan bio Reguilon, a u 56. minuti Kane sjajno pogađa iz voleja za potpuni potop gostiju. Bio je to njegov 176. gol u Premiershipu.

Nakon toga Tottenham je mirno priveo meč kraju, a ovo je bila njihova 14. pobjeda u ovoj sezoni. Pored toga imaju tri remija i devet poraza, a sada su na tri boda od Arsenala koji je na četvrtom mjestu, s tim da imaju i utakmicu više.

S druge strane, Everton ostaje na 17. poziciji, prvoj iznad zone ispadanja, a oni trenutno imaju 22 osvojena boda, odnosno samo šest pobjeda i četiri remija.

Rezultat i strijelci:

Tottenham - Everton 5:0 (Keane autogol 14', Son 17', Kane 37', 56', Reguilon 46')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore