Priznale ga i kladionice
2

Totalna konfuzija u sudaru giganata: Englez ostao na terenu, činilo se da ima dva žuta

D. P.
Činilo se da je Jovanović pokazao dva žuta Walkeru (Foto: Screenshot)
Činilo se da je Jovanović pokazao dva žuta Walkeru (Foto: Screenshot)
Gledatelji utakmice Italija - Engleska ostali su u čudu nakon što je Kyle Walker ostao na terenu, iako se činilo da je dobio dva žuta kartona tokom utakmice.

Izabranici Garetha Southgatea slavili su vrlo važnu pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju Italiji rezultatom 2:1. Englezi su dugo imali dva gola prednosti, nadu Italijanima vratio je debitant Mateo Retegui, ali nedovoljno za makar bod.

No, scena o kojoj se priča, a koja je izazvala pravu pometnju na društvenim mrežama, dogodila se u drugom poluvremenu.

[TWITTER]1639016511124787201[/TWITTER]

Srbijanski sudija Srđan Jovanović u jednoj gužvi u 53. minuti pokazao je žuti karton, najvjerovatnije Walkeru. Međutim, to se nije ispostavilo tačnim.

Walker je u 71. minuti dobio žuti karton zbog zadržavanja igre i svi su očekivali da će Jovanović izvaditi crveni karton. To se nije dogodilo.

Izvještaj svjetski poznate kladionice Sky Bet
Izvještaj svjetski poznate kladionice Sky Bet

Ispostavilo se da Jovanović u 53. minuti nije upisao žuti karton Walkeru, iako se i na ponovljenim snimcima činilo da je zvijezda Cityja dobila javnu opomenu. Čak su brojne svjetske kladionice "pokupile" ovaj karton i ubacile ga kao da je vrijedio.

"Zašto Kyle Walker igra nakon dva žuta kartona", "Kyle Walker ima dva žuta... Halo?!", "Walker je dobio dva žuta u ovom poluvremenu, ali ne i crveni", "Je li ovo Walker dobio dva žuta kartona, ali nije isključen. Kako to niko nije zabilježio", nizali su se komentari zbunjenih navijača.

Čak je i na uglednom BBC-u dugo stajalo da Walker ima dva žuta kartona i da igra meč. Na kraju se čini da su prikazi realizatora TV prijenosa i gledatelji pogriješili, odnosno da Jovanović nije Walkeru pokazao karton.