Pokušavao ga pridržati
50

Tosun o užasnoj povredi Gomesa: Čuo sam kako vrišti, oči su mu bile iskolačene

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Turski napadač Cenk Tosun neće se po lijepom sjećati jučerašnje utakmice njegovog Evertona protiv Tottenhama u Premiershipu, budući da je iz prve ruke vidio šta znači strašna povreda jednog njegovog saigrača.

Start Son Heung-mina koštao je Andrea Gomesa preloma noge, jer je Portugalac od siline duela naletio na Sergeja Auriera, koji ga je nagazio.

Gomesu je sezona okončana u 78. minuti utakmice, kada je Tosun potrčao ka svom saigraču da bi ga spriječio da pogleda dole i vidi koliko je povreda teška.

"Svi smo tužni u sebi, a neki igrači su bili blizu plača. On je bio u šoku, oči su mu bile otvorene i izbečene, plakao je, psovao i vrištao. Samo sam ga pokušao pridržati i porazgovarati s njim. Probao sam mu reći da se smiri. Nismo mogli da ga razumijemo. On je ipak bio taj koji se povrijedio", rekao je Tosun nakon utakmice.

Turski napadač se potom oglasio i na društvenim mrežama rekavši kako je uvjeren da će se Gomes vratiti na teren još jači i da je više želio izgubiti 5:0, ali da se ovakvo nešto nije desilo.