Propozicije Saveza
92

TOŠK revanš polufinala Kupa BiH neće igrati u Tešnju, navijači traže istupanje

Piše: N. K.
Stadion TOŠK-a u Tešnju
Stadion TOŠK-a u Tešnju
TOŠK iz Tešnja neće moći igrati revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na svom stadionu, zbog čega su svi okupljeni oko ovog federalnog prvoligaša razočarani.

Naime, završnica Kupa se, prema propozicijama takmičenja, mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu.

Zbog svega toga u Tešnju vlada nevjerica, a navjerniji TOŠK-ovi navijači Atomci imaju jasnu poruku.

"Za koga se igra ovaj Kup? Da Savez napuni svoju kasu? Zaista nevjerovatno, nešto što nazivaju 'najmasovnije' takmičenje u BiH, gdje se takmiče ekipe iz svih rangova bh. nogometa, zabrane ti da igraš polufinalnu utakmicu na svom stadionu, dok pola ekipa u Premijer ligi BiH nema licence za odigravanje utakmica na svom stadionu, a i dalje se takmiče i nastupaju u istom. Naš klub je uložio mnogo novca da se izbori polufinale Kupa BiH i pored toga što ne postoji niti nagrade, niti bilo kakve stimulacije za ulazak među najbolje četiri ekipe u BiH, Savez te još dodatno kazni", stoji u saopćenju.

Atomci ispunjavaju stadion Luke svaku utakmicu u Prvoj ligi FBiH, a podsjećaju da se 50 posto klubova u Premijer ligi BiH ne može pohvaliti s posjećenosti utakmica kao TOŠK.

"Zašto da navijači budu uskraćeni historijskog uspjeha svog kluba. To je način na koji Savez pridonosi razvijanju nogometa u BiH. Apelujemo na naše privrednike da ukinu bilo kakva sponzorstva ili donacija za rad NS BiH, bilo koje reprezentacije BiH, sve dok su ovi ljudi na krovu Nogometnog saveza. Apelujemo našem klubu da istupi iz nastavka takmičenje u Kupu, jer je i više nego očito da se nogomet u BiH ne igra za navijače, nego u neke druge svrhe i radnje. TOŠK živi vječno", poručili su.