Nogomet
0

Torres želi ostati u Liverpoolu

FENA
Fernando Torres
Fernando Torres
Napadač Liverpoola Fernando Torres izjavio je da je "odan klubu i navijačima" i da s nestrpljenjem čeka na početak saradnje s novim trenerom 'Redsa' Royom Hodgsonom.

Dvadesetšestogodišnji Torres na meti je Chelseaja i Manchester Cityja otkako je Liverpool ostao bez plasmana u Ligu prvaka. No, španski napadač izjavio je da ne želi mijenjati klub, prenosi BBC.

"Radujem se novim izazovima. Moja odanost i lojalnost klubu i navijačima ista je kao kada sam potpisao ugovor", rekao je Torres za klupski web-site.

Španski reprezentativac počeo je ponovo da trenira u ponedjeljak, nakon što je sa svojom reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta.

Torres, koji se još oporavlja od povrede koju je zadobio u finalu SP-a protiv Holandije, kazao je da se raduje povratku u klub.

"Stvarno sam sretan što sam se vratio, što sam ovdje sa svojim saigračima", izjavio je.

Liverpool je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Premier lige, nakon čega je menadžer Rafael Benitez napustio klub. No, Torres očekuje mnogo bolji plasman ove sezone.

"Ovo je nabolji klub u državi i naša očekivanja su uvijek velika. Nadam se da možemo ostati na tom nivou. Cilj Liverpoola svake sezone je osvajanje titula. Bilo je teško prošle sezone, ali sam siguran da će sada biti bolje", rekao je Torres.