Fernando Torres apeluje
0

"Liverpoolu trebaju novi vlasnici"

Totalsport
Fernando Torres s trenerom (Foto: AP)
Fernando Torres s trenerom (Foto: AP)
Ponajbolji nogometaš Liverpoola Fernando Torres sinoć je u razgovoru za špansku radio-stanicu Cadena Cope apelovao na upravu kluba da pronađe nove vlasnike.

"Nužno je za klub da pronađe nove vlasnike koji bi nas učinili kompetitivnom ekipom. Trenutno ne zaostajemo toliko za ostalima. Imali smo užasnu prošlu sezonu, ali godinu ranije bili smo samo četiri boda iza Manchester Uniteda u Premiershipu. Nadamo se da ćemo pronaći konzorcij koji će nas moći kupiti, te da ćemo se finansijski moći nositi s Chelseajem i Manchester Unitedom", komentirao je Torres.

Aktuelni Liverpoolovi suvlasnici Tom Hicks i George Gillett nisu u mogućnosti otplatiti klupske dugove i držati finansijski korak s najmoćnijim engleskim klubovima, ali ipak su ovog ljeta uspjeli uz Torresa u redovima tima zadržati najveću zvijezdu, kapetana Stevena Gerrarda.

"Liverpool je uspio zadržati Stevena Gerrarda i to je ključno. I dalje imamo dobru ekipu. Ove smo sezone u delikatnoj situaciji jer ne igramo Ligu prvaka, ali i dalje smo najveći engleski klub i igranje na Anfieldu svaka sedmica je privilegija. Ove je godine naš cilj biti među četiri najbolja. Ali kao i svaka ambiciozna ekipa, mi želimo osvajati naslove, a zato nam je nužno da pronađemo nove vlasnike", zaključio je španski napadač, koji je ugovorno za "redse" vezan do 2013. godine.